Drømmer hunden når den sover - og om hva?

Vi har alle hørt og sett hunder som bjeffer, flagrer labben, jenter med ørene, vifter med halene eller til og med knurrer i søvnen. Visst, de må drømme, men hva drømmer de egentlig om?

I gjennomsnitt sover en hund mellom 14-16 timer per dag. Søvn er viktig for dem, akkurat som det er for oss mennesker. Ved hjelp av EEG har forskere studert hundens øyebevegelser under den såkalte REM-søvnen, søvnfasen der både mennesker og hunder sover dypest. Resultatene viste at til og med hundens øyne beveger seg og musklene rykker når de sover, så de ser ut til å drømme på en lignende måte som vi mennesker.

Når du studerer bevegelsene som hunden gjør i søvn som. grave, løpe og slikke munnen, mener forskerne at de tror at hundens drømmer minner om mennesker - en bearbeiding av det som skjedde i løpet av dagen. De fleste forskere tror at hunder til og med kan drømme om minner, og ting som skjedde tidligere i livet, men ingen vet sikkert. På den annen side er det å drømme om det ukjente eller fremtiden en egenskap som bare mennesket besitter.

Så gjenstår spørsmålet om hunden kan drømme mareritt? Hvis hunden klarer det, er du ganske sikker på at det ikke er det samme som vi opplever mareritt. Uansett hvilken type drøm, er det viktig å ikke vekke hunden når han drømmer. Hundens REM-søvn er betydelig kortere enn for mennesker og er viktig for hundens restitusjon og velvære. For hunder forekommer REM-søvn vanligvis innen 15 til 20 minutter etter å ha sovnet og kan vare bare noen få minutter. Det ser også ut til at hundenes REM-søvn avtar når de blir eldre, og at valper drømmer mer enn voksne hunder gjør.

Vårt tips, gi hunden en veldig behagelig hundeseng og la den sove dypt og drømme! Se alle våre komfortable og stilige hundesenger.