Hvorfor lager hunden en seng?

Du har kanskje sett noen hunder skrape før du la deg ned? De går rundt, rundt i sirkler, skraper og trekker i bakken før de hviler. Noen ganger reiser de seg opp igjen og prosedyren begynner igjen. Dette kalles hundesengetøy, vet du hvorfor de gjør det?

Når hunden legger en seng, er de ferdige uansett overflate, myke eller harde. Det er et naturlig instinkt fra lenge siden. Hundens forfedre bodde i ly for å bli beskyttet mot rovdyr og vær og vind.

Knuste blader og gress
I lyanen gravde hundens forfedre en grop å sove i. Grop har en tendens til å være varm og beskyttende om vinteren og kjølig om sommeren. Med potene skrapet de sammen løv og gress for å legge seg mykt. Hundens tråkking rundt, soveområdet før sengetid, hadde som mål å skremme bort farlige dyr som kunne gjemme seg, slik som slanger, skorpioner, gnagere og insekter. Trampingen ga også et duftmerke til plasten for andre hunder i flokken.

Gi hundene et teppe
Med andre ord, hovedårsaken til at hunden lager senger, er å skape et trygt og behagelig soveplass. Hvis du har en hund som liker senger, gi hundesengen ekstra tepper. På denne måten får hunden et utløp for å skrape sammen sin "haug med blader og gress" før den legger seg.