Hvilken hundeseng passer til hunden min - størrelse, form og modell?

Akkurat som oss mennesker, er hunder forskjellige individer som foretrekker å sove på forskjellige måter og i forskjellige stillinger. Noen er varmere, andre frosne. Dette er knyttet til både rase og individuelle forskjeller. For å vite hvilken hundeseng hunden din skal ha, studer hunden når den sover. Ønsker den fred og ro i et avgrensende, beskyttende miljø? Ønsker den å ha litt kontroll over hjemmet og helst hvile hodet på den ene kanten? Har det et stort behov for å strekke bena, eller foretrekker det å krølle seg som en ball? Liker det å lage en seng? Husk også at hundens sovestil kan variere i løpet av dagen. Den dagen hunden har kortere sovetid, foretrekker noen hunder en soveposisjon mens de er om natten, noe som betyr mer sammenhengende sove timer, det kan være annerledes.

Velg riktig modell for hundesengen

For å vite hvilken hundeseng som passer til hunden din og ditt hjem, må du finne ut av det

  • Hvilken soveposisjon foretrekker hunden din om dagen?
  • Hvilken soveposisjon foretrekker hunden din om dagen?
  • Foretrekker hunden din å ha en kant å hvile hodet på?
  • Vil hunden din ha et stille og rolig miljø når han sover, eller vil han holde et øye med omgivelsene?
  • Hvor skal hundesengen plasseres?

Størrelse

Hvilken størrelse på hundeseng du kan velge kan være vanskelig å oppleve, men er faktisk ganske enkel. Mål lengden på hunden din, fra nesen helt til halen. Tommelfingerregelen er å ta på seg 20 til 25 centimeter. Studer også soveposisjonen og mål hvor stor hunden er når den for eksempel er krøllet opp, eller på siden med utstrakte ben.

Kjøper du en hundeseng som er litt stor for hunden din, for eksempel hvis du kjøper en seng til valpen, fyll den gjerne med et teppe. Et hundeteppe er også veldig bra for hunder som liker å lage en seng, eller bare bretter seg over kanten for å få hundesengen til å passe enda bedre hjemme.

Høy, lav eller ingen kant?

En høy kant på våre modeller Castello og Mansion gir et beskyttende, koselig og trygt miljø. Det stenger litt støy og passer for hunder som vil være litt skjermet når de sover.

En lav kant som på for eksempel Bee MyBed II, Cozy Corner og Lounger passer for hunder som vil ligge i sengen og se på. Som liker å reise seg litt med hodet både når du hviler og sover dypt.

En hundeseng uten kant, for eksempel Power Nap, passer til de fleste hunder. Der kan de sove som på gulvet, men mye mykere og mer komfortable. Forsikre deg om at sengen er stor nok til at hunden kan strekke seg ordentlig

Å vurdere når du velger en hundeseng

- Vaskbar hundeseng - En viktig regel når du velger en hundeseng, uansett størrelse og modell, er at hundesengen skal være vaskbar. Hunder blir skitne, og det gjør også hundesengen deres.

- Høy kvalitet - en hundeseng vil forhåpentligvis vare i mange år. Kjøp en hundeseng av god kvalitet, gjerne noen kroner dyrere. Kjøper du en hundeseng for 1500 SEK, vil det være i underkant av 4 SEK / natt det første året. En relativt billig investering med andre ord.

- Sørg for å ta med både innvendig og utvendig - flere og flere selskaper lager hundesenger som er designet. Men tenk også på innsiden og hva hunden trenger for å fylle for å hvile komfortabelt. En hund sover i gjennomsnitt 16-18 timer om dagen, noe som krever en hundeseng med god lindring. Med andre ord, sørg for å kjøpe en hundeseng som er like fin som den er godt bygget inne.