Ta vare på hundesengen din

6 tips - hvordan du tar vare på hundesengen din

Som andre møbler og interiørdetaljer er en hundeseng et verktøy. Etter langvarig bruk er det naturlig at slitasje oppstår. For å få hundesengen din til å eldes så pent som mulig, er det viktig å ta vare på den, ta vare på både innsiden og utsiden, akkurat som med hvilken som helst sofa eller lenestol. Det er ofte en stor forskjell på om du tar vare på hundesengen din eller ikke, og levetiden forlenges vanligvis med flere år.

Støvsug
Støvsug det ofte. Smuss og grus samler seg ofte i sprekker og mellom puter. For å ta vare på stoffet er det bra å bruke en dyse til støvsugeren som er beregnet på møbler.

Riste
Når hunden hviler på fyllingen, er det naturlig at den kollapser til en viss grad. For at putene skal få igjen luftigheten, er det godt å riste dem regelmessig. Ta dem ut av sengen og dytt dem.

Bytt side på putene
Akkurat som en sofa kan trekkes ned hvis du alltid sitter på samme sted, kan en hundeseng også brukes ujevnt. Dette er fordi hunden ofte får sitt "favoritthjørne" eller "favorittkant" å hvile mot. Når du fremdeles rister putene, benytt anledningen til å bytte side og snu dem slik at hundesengen slites jevnt.

Ta vare på stoffet
Vi har valgt stoffer med omhu for å ha høy kvalitet og holdbarhet. Vi vet hvor viktig det er at de er enkle å rengjøre og holder lenge. Hvis det blir en stor flekk, må du gjøre det til en vane å fjerne den med en klut med lunkent vann og vaskemiddel. Hundesengens koffert kan maskinvaskes i 30 grader, la det tørke etter vask.

Fjern hundehår
En hundeseng blir naturlig full av hundehår. Alt kommer selvfølgelig an på hvor mye hunden kaster. For å begrense hundehår er det bra å børste hunden så ofte som mulig, spesielt i kasteperioder. For å få det ut av sengen, anbefaler vi vanligvis gummihansker som du trekker langs stoffet, eller du kan bruke en vindusskrape. Begge delene er billigere og mer miljøvennlige enn f.eks. klesruller.

Behold fargen
For å opprettholde den originale fargen på stoffet, er det godt å holde sengen borte fra solens UV-stråler. I det minste timene når solen er på sitt sterkeste. Ellers kan sengen lett blekes